Onze fanfare bestaat momenteel uit zo'n 60 leden en staat sinds januari 2017 onder leiding van Alfred Willering. De jaarlijkse podiumconcerten waar de fanfare haar opwachting maakt zijn het Nieuwjaars-voorjaarsconcert in januari/februari en het kerstconcert. Op straat blaast de fanfare tijdens o.a. de zomerfeesten en de binnenkomst van Sinterklaas in Ruinerwold en Koekange. Meerdere malen per jaar begeleidt de fanfare kerkdiensten in verscheidene kerken in de omgeving. Daarnaast maakt ze haar opwachting bij serenades en tal van andere activiteiten.

De fanfare komt uit in de 4e divisie. Het repertoire van de fanfare is veelzijdig: van klassieke tot moderne muziek, van geestelijke tot popmuziek, maar ook de marsen op straat zijn aanwezig. Een muziekcommissie stelt samen met de dirigent het repertoire vast. Voor het nieuwjaarsconcert is dat muziek passend bij het thema van het concert. Iedereen die een instrument wil spelen is van harte welkom bij onze vereniging, nieuwkomers en oudgedienden (kinderen worden doorverwezen naar het BBB-orkest). De Bergklanken is opgericht op 20 januari 1955.

Belangstelling? Neem gerust contact met ons op of kom eens kijken op de wekelijkse repetitieavond. Repetitie: (o.l.v. Alfred Willering) Donderdag van 19.30 tot 21.30 uur in de grote zaal van dorpshuis "De Barg'n" te Berghuizen